''Ooggetuigen vertellen Laren (gld) in oorlogstijd'' 30-11-2020

5 en 6 April 2015 was het 70 jaar geleden dat Laren bevrijd is. Laren & Oranje heeft toen in samenwerking met Hanny Poelert, Luuk Potgieter en Christiaan Harkink een prachtige video gemaakt met een 6 tal persoonlijke oorlogsverhalen van Larense Dorpsgenoten.

Omdat wij het belangrijk vinden dat deze verhalen zo levend blijven en worden doorgegeven aan de toekomstige generaties, hebben we in overleg met deze dorpsgenoten besloten deze verhalen op onze website en youtube te plaatsen zodat een ieder deze Larense oorlogsherinneringen kan bekijken. Onze hartelijke dank voor alle medewerking die wij hiervoor hebben mogen ontvangen. In de video zijn de volgende personen aan het woord: Riet Garritsen-Kolkman, Bertus Koeslag, Ab Meuleman, Dineke Slagman-Dijkman, Willemien Bielderman-Keppels en Jan Willem Peters. De video's zijn vanaf nu te zien via deze site. Hieronder staan namen met ieder z'n verhaal, klik op de naam en de video start automatisch.

 

KLIK OP DE NAAM VOOR DE VIDEO : RIET GARRITSEN-KOLKMAN    BERTUS KOESLAG                  AB MEULEMAN     WILLEMIEN BIELDERMAN-KEPPELS                  JAN WILLEM PETERS

 

Delen:

« Terug naar het overzicht